case:
mälarenergi

Ett spännande kundcase där vi får hjälpa Mälarenergi att kommunicera deras nya mål mot nettonoll utsläpp av fossil koldioxid senast 2035 i kampanjen Resan mot noll.

Tjänster:

  • Projektledning och manus
  • Location och rekvisita
  • Filmning och regi
  • Redigering och ljudbild
  • Berättarröst och radiospot
header photo

resan mot noll

Uppdraget är att skapa innehåll som på ett snyggt sätt kan kommunicera Mälarenergis nya mål mot nettonoll utsläpp av fossil koldioxid senast 2035. En av utmaningarna är förutom den fysiska aspekten att bygga en omfattande riggning och placera den stora orangea nollan på 4 olika platser, att synka varje tagning på centimetern för att de rörliga övergångarna i klippningen ska bli seamless.

Lösning:

Koncept och idé finns redan på plats när vi kommer in i bilden och det går ut på att ställa den stora orangea nollan på noga utvalda platser som tilltalar den önskade målgruppen som till stor del är lokalbefolkningen - här kommer vår lokalkännedom till god användning i letandet av location. En voice over som förtydligar det exakta målet bedöms som ett nödvändigt komplement.

Resultat:
Resultatet blev en varm film som andas grönska och hoppfullhet. Kampanjen i sin helhet syntes på sociala medier, i bioreklam, på de lokala bussarna och hördes på radion. Filmen klipptes ned i flera korta versioner och levererades i alla nödvändiga format för att materialet skulle få så brett användningsområde som möjligt.

Team:
Måns Nyström - Regissör
Adam Ljung - Filmfotograf och redigerare
Niclas Söhr - Projektledare, casting, location och rekvisita
Viktor Torelli - Produktionsassistent, berättarröst och ljudbild
Henrik Mill (Fotograf Henrik Mill) - Stillbildsfotograf och BTS-stillbilder
Lebowski Reklambyrå - Koncept och idé
klicka här för att se fullängdaren

behind the scenes

vi berättar din story