case:
smash in to pieces

Tillsammans med kunden tar vi fram koncept och manus som vill sticka ut i Sveriges största musiktävling. Efter tävlingen anlitas vi för musikvideos till låtarna Heroes Are Calling och Afterglow där den sistnämnde frontar deras senaste album Ghost Code.

Tjänster:

  • Koncept och idé
  • Projektledning och manus
  • Location och rekvisita
  • Filmning och regi
  • Redigering och ljudbild
  • VFX och 3D

scenshow
melodifestivalen 2024

Vi ska nu skapa en unik scenshow på bästa sändningstid och förhöja upplevelsen för både live-publiken och tv-tittarna. En av utmaningarna är att berätta en story på de stora LED-skärmarna som är tillräckligt enkel för att hänga med i under så snabba live-kameraklippningar och samtidigt inte stjäla för mycket fokus från bandmedlemmarna på scenen.

Lösning:
En visuell scenshow som berättar en story och skapar känslan av att bandmedlemmarna på scenen är integrerade i filmbakgrunden. Vi skapade en klassisk superhjälte-saga där trummisen Apoc tar sikte mot en framtida dystopisk ökenstad där artificiell intelligens har gått över styr och försökt eliminera mänskligheten med hjälp av ondskefulla drönare.

En av specialeffekterna är att vi döljer den verkliga trummisen Apoc bakom en transparent LED-vägg under verserna för att sedan framhäva honom synkat med övriga bandmedlemmar i refrängerna för att simulera hans fiktiva förmåga att hoppa mellan alternativa verkligheter. Storyn knyts ihop när han till slut når källan till det onda i Mother AI och utplånar henne.

Resultat:
En fartfylld scenshow olika alla andra framträdanden i Melodifestivalen. Bidraget i sin helhet gick solklart vidare i den första deltävlingen och knep en tredjeplats i finalen. För ytterligare mervärde säkerställde vi att materialet som producerades skulle kunna återanvändas i bandets framtida live-framträdanden och musikvideoproduktioner.

Team:

Måns Nyström - Regissör och VFX supervisor
Adam Ljung - Filmfotograf och redigerare
Niclas Söhr - Projektledare
David Söhr (Söhr VFX) - 3D och VFX
John Gyllhamn - BTS-stillbilder
klicka här för att se bidraget

musikvideo - heroes are calling

Uppdraget är att skapa den officiella musikvideon till ett redan mycket uppmärksammat bidrag från Melodifestivalen 2024. Målet är att förtydliga den redan skrivna storyn som utspelade sig i scenshowen. Den största utmaningen för oss är att skapa miljöerna i ett musikvideoformat istället - både på verkliga platser och i 3D-världen.

Lösning:

En gedigen insats med location scouting och rekvisita sätts igång. Bland annat transporterar vi över 700kg sand till platsen för att bandets performance-del ska efterlikna den dystopiska ökenstaden som för övrigt skapas i 3D. Ytterligare greenscreen-scener behöver även kompletteras på plats med Apoc för att slutscenen där han utplånar Mother AI måste visas på ett helt annat sätt än i scenshowen.

Resultat:

Resultatet blev en musikvideo som paketerade bandets energi och momentum i Sveriges största musiktävling. Vi uppnådde dessutom målet och visionen om att fullfölja och knyta ihop den redan skrivna storyn från scenshowen. I skrivande stund har musikvideon uppnått över hela 3 miljoner streams.

Team:

Måns Nyström - Regissör och VFX Supervisor
Adam Ljung - Filmfotograf och redigerare
Niclas Söhr - Projektledare
Viktor Torelli - Produktionsassistent och ljudbild trailers
David Söhr (Söhr VFX) - 3D och VFX
Kim Norman - Location, rekvisita, smink och BTS-stillbilder
Ljus och nöje AB - Scenljus
Daniel Hanebring, Oskar Jonuks & Gustav Lärk - BTS-filmning
klicka här för att se musikvideon

musikvideo - afterglow

Uppdraget är att skapa den officiella musikvideon till låten Afterglow som sedan ska fronta deras albumsläpp Ghost Code. Storyn ska ta vid där deras tidigare musikvideo Trigger slutade och målet är att knyta ihop en lång följetong från deras fiktiva värld Arcadia som lades till grund långt innan vi kom in i bilden. Utmaningen var att tygla en så pass komplex story och landa den mycket location- och rekvisitatunga produktionen.

Lösning:

Storyn porträtterar en av bandets antagonister Ghostis som återigen tar sig tillbaka till jorden för att härska. Ghostis ger skenet av att han vill rädda oss människor från den dystopiska verklighet som jorden har blivit. Räddningen ska ske genom att stänga in oss i den utopiska VR-världen Arcadia men i själva verket är det den ultimata fällan för oss alla.

Resultat:

Resultatet blev en komplex och kreativ musikvideo som satte punkt för den långa följetongen i Arcadia. Eller gjorde den? Genom ett öppet slut av storyn ville vi skapa frågetecken och intresse hos bandets fanbase.
När storyn blev så fiktiv som den blev så valde vi att helt animera många delar i videon. Vi valde också att jobba med AI-filter för att tydliggöra hur VR-världen slits itu.

Team:
Måns Nyström - Regissör och VFX supervisor
Adam Ljung - Filmfotograf och redigerare
Niclas Söhr - Projektledare
Kim Norman - Location, rekvisita, smink och BTS-stillbilder
Viktor Torelli - Produktionsassistent och ljudbild trailers
Colin Thorsell - Produktionsassistent och BTS-film
Albin Larsson (Voxel Visuals) - 3D och VFX
David Söhr (Söhr VFX) - 3D och VFX
Ljus och nöje AB - Scenljus
klicka här för att se musikvideon

behind the scenes

vi berättar din story